Unica mediocritate injustificabilă e mediocritatea iluziilor.(Mircea Eliade)

marți, 8 iulie 2008

voluntari


Intr-una din zilele de curs "construieste-ti viitorul", trainerul ne-a zis ca e foarte importanat sa te oferi voluntar in diferite actiuni...ceea ce am si facut! Acum vreo 3 saptamani, am participat la programul "give the gift of sight" sau "daruieste darul vederii", program in cadrul caruia am oferit la mii de persoane din Campulung si imprejurimi un control oftalmologic, alaturi de medici din America, Franta, Italia etc etc etc. Ce rol am avut noi? poi, o parte din noi am fost translatori (ca mine), altii au fost simpli voluntari care au ajutat ca lucrurile sa decurga asa cum trebuie. Au fost trei zile stresante zic eu....si obositoare...dar a meritat!



Programul nostru incepea in jur de 7 dimineata...si se sfarsea pe la 17, cand terminam cu ultimul pacient. La pranz aveam o pauza de masa, oferita de Consiliul judetean si Primaria Campulung. Uniformele noastre erau incredibile....exact ca ale acelora care lucreaza la drumuri si poduri, acel verde fosforescent care iti da dureri de cap...si cand priveam in jur si vedeam pe putin 100 de oameni imbracati asa....pur si simplu...innebuneam!



Ne-au trecut prin mana in jur de 8000 de pacienti, care mai de care mai diferit, mai dificil, mai grabit, mai nemultumit....Am avut si un biet om de 100 de ani..dar si copii abia scoti din maternitate, oameni cu handicap..dar si oameni normali! Si nu ne-a fost chiar usor sa ii multumim pe marea majoritate...dar am reusit in mare parte (zic eu). Ei beneficiau de un control oftalmologic si o pereche de ochelari, de soare sau de vedere, in functie de necesitati. La sfarsit, si noi, voluntarii, am fost consultati si am primit, la randul nostru, ochelari!




Amer, "francezul meu", este medicul cu care eu am socializat...pe post de translator, si cu care inca mai socializez, pt ca ma suna destul de des! Interesant a fost cadoul pe care l-am primit la sfarsit de la el...o bancnota de 10 euro, pe care scrisese cateva cuvinte, ca amintire!


Voluntarii au plecat apoi la Pitesti...unde au existat cateva probleme, din cate am inteles, divergente intre voluntari...si, ca in Romania, s-au furat si cateva sute de ochelari! Prinasta, evident, am intarit ideea ca romanii sunt hoti!

Una peste alta...a fost o experienta faina...si daca voi mai avea ocazia, ma voi implica cu toata placerea! Am postat si o poza...cu echipa de specialisti!

Un comentariu:

Anonim spunea...

K bine zici u ce zici!zile stresante,putin spus,am avut si noi ocazia sa vedem ca vin oameni ca navalitorii,de nu se mai terminau.Oricum tot raul este spre un bine...si sper sa ne dea si diploma aia youth pass...

Timp...

Timp...