Unica mediocritate injustificabilă e mediocritatea iluziilor.(Mircea Eliade)

sâmbătă, 27 septembrie 2008

La multi ani,Google!!!


Azi Google a implinit 10 ani!!!:D

Un rus si un american au facut dintr-un proiect de cercetare o afacere de milioane. Desi aveau un pic peste 20 de ani cand s-au pus pe treaba, Sergey Brin si Larry Page au reusit sa puna pe picioare o companie care sa se ia la intrecere cu Microsoft, daca nu chiar sa o intreaca.
Cateva chestii interesante despre google:
Numele de Google este o greseala de ortografie. Initial trebuia sa se numeasca Googol, un termen din matematica, care reprezinta un numar mare, egal cu 10100, adica 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul de 9 ani al matematicianului american Edward Kasner.

Prima pagina este atat de goala pentru ca fondatorul nu stia HTML si voia doar o interfata rapida. Datorita faptului ca prima pagina este atat de libera, cei care nu sunt obisnuiti cu ea stau si astazi in fata ecranului si asteapta sa mai apara ceva.

Google primeste in jur de 20 de milioane de cereri in fiecare zi, din toata lumea, inclusiv Antarctica si Vatican. Pagina de inceput apare in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba. De fapt, Google are cea mai mare retea de traducatori din lume.

Ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde.

Ati auzit de Google Earth
, dar nu multi stiu ca exista un site numit Google Moon, care cartografiaza suprafata lunara si indica locul exact unde a aselenizat naveta Apollo.
(mai multe detalii aici)

Niciun comentariu:

Timp...

Timp...